Magazine

ציוד בדיקה לתחום ה IOT

צב”ד לתחום ה-IoT

ההתפתחויות הטכנולוגיות נחשבות לזרז רציני של טרנדים, התנהגויות אנושיות וגם, בין השאר של ציוד בדיקה (צב”ד). הצורך בציוד בדיקה איכותי ורציני לצורך בדיקת טכנולוגיות חדשות ומתקדמות הוא עובדה קיימת בשטח ורק גדל והולך ככל שהטכנולוגיה מתקדמת. הדוגמה הרלוונטית ביותר לימינו-אנו, היא תחום ה-IoT(Internet of Things- “האינטרנט של הדברים”). אין ספק כי התחום פותח בפנינו אינספור אפשרויות חדשות ומלהיבות, בה במידה שהוא מציב בפני המשתמשים והמפתחים (בעיקר) לא פחות אתגרים.

מהו IoT– Internet of Things?

האינטרנט של דברים מתייחס לרשת ההולכת וגדלה של אובייקטים פיזיים המכילים כתובת IPלצורך קישוריות לאינטרנט, ולתקשורת המתרחשת בין אובייקטים אלה לבין עצמם ובינם לבין מערכות והתקנים אחרים המחוברים לרשת. ה-IoT מרחיב את הקישוריות לאינטרנט מעבר למכשירים המסורתיים (כמו מחשבים שולחניים וניידים, טלפונים חכמים וטאבלטים) למגוון רחב של מכשירים וחפצים יומיומיים, כמו מקרר, מכונת כביסה, טוסטר ועוד, המשתמשים בטכנולוגיה המוטמעת בהם כדי לתקשר באמצעות האינטרנט. המומחים לטכנולוגיה מעריכים כי בעשורים הקרובים יצמח התחום ויגיע להיקף של מיליארדי התקנים אלחוטיים וחיישנים. יחד עם זאת, צמיחה זו הייתה (ועודנה) תלויה, במידה רבה, באיכות התכנון והפיתוח שלהם.

מהי הבעייתיות הקיימת בצב”ד שאינו ייעודי ל-IoT?

מאחר שהתקני ה-IoTחייבים להיות מאופיינים ומנוטרים לאורך כל מהלך תכנונם ופיתוחם, וחייבים להיבדק במהירות, בדייקנות תוך חיסכון במשאבים במהלך הייצור, הקושי העיקרי שבו נתקלו אנשי המקצוע לאורך כל חיי המוצר, הוא (אולי לא תאמינו, אבל זה אמיתי!) חוסר בצב”ד המתאים לתחום ה-IoT. פעולתם של מכשירים אלה מבוצעת באמצעות סוללה, הם צורכים הספק נמוך, ויש לאפיין במדויק את צריכת החשמל שלהם בכל אחד ממצבי ההפעלה (גם במצב המתנה), ולכן המכשור הנדרש הוא צב”ד המסוגל לבצע מדידות במהירות וברגישות גבוהה. הציוד הבודק את זרמי העומס, לדוגמה, יצטרך להיות מסוגל למדוד זרמים נמוכים (לפעמים עד לעשרות מיקרו-אמפרים ולמטה מכך, כאשר ההתקן נמצא במצב המתנה) באופן יציב ומדויק. כך שפיתוח ה-IoT, בעצם, דרש, בתור דרישת סף, פיתוח מיוחדשל צב”ד ל-IoT, מה שהיווה אתגר משמעותי למדי למפתחי הצב”דים וגם גורם מעכב בהתפתחות הטכנולוגיה עצמה.

מהי, בעצם, הבעיה בייצור צב”ד ל-IoT?

כדי לבצע את מדידות זרמי החשמל ברמה הנמוכה באופן יציב ומדויק, ציוד הבדיקה אמור, לרוב, לבצע מספר מדידות לאורך מרווח מדידה ארוך. סינון כזה, שעשוי להבטיח תוצאות איכותיות, עלול להאריך באופן ניכר את זמן בדיקת ההתקן – דבר הנוגד  את הצורך בבדיקות מהירות המגדילות את התפוקה ומוזילות על עלות הבדיקות. במקביל לביצוע המדידות האיטיות, המדויקות והרגישות, של הזרמים בהתקן ה-IoTבמצב המתנה, ציוד הבדיקה חייב גם בביצוע מדידות זרם מהירות מאוד בזמן פעילות ממשית של ההתקן ההתקן (לדוגמה, בעת שידור הנתונים). כאן, האתגר הגדול העומד בפני המפתחים הוא לכידה ומדידה של זרם עומס העולה באופן דרמטי לפרק זמן שעשוי לארוך רק כמה מאות של מיקרו-שניות. ציוד הבדיקה חייב להגיב לפולס במהירות ולבצע את המדידה הנדרשת בפרק זמן קצר מאוד. במצב כזה, לעיתים, יצטרך מתכנן הצב”ד לבחור בין הצורך במהירות לבין הצורך בדיוק וברזולוציית המדידה אליה יכול הציוד הבודק להגיע.

אולטסט – כוכב גם בתחום הצב”ד ל-IoT

חברת אולטסט הוותיקה רכשה מוניטין נרחב בישראל בתחום ציודי הבדיקה החדשים והמוחדשים, והיא מודעת לאתגרים אותם מציבים תכנון, פיתוח ובדיקת ה-IoT. לכן, היא מקפידה להציע ללקוחותיה צב”דים ייעודיים ל-IoT  מהיצרניות המובילות בעולם, ומהדגמים הרלוונטיים לתחום ה-IoT. את הצב”דים הייעודיים לתחום מציעה אולטסט ללקוחותיה במגוון דרכי התקשרות ורכישה – קניית הצב”ד, השכרתו ואף עסקאות טרייד-אין. שיתופי פעולה הרבים שמקיימת אולטסט בינה לבין החברות היצרניות והספקים פותחים בפניה את האפשרות להציע גםללקוחותיה מתחום ה-IoTציוד בדיקה איכותי, מהימן, מקצועי ולעשות זאת במחירים תחרותיים.